Ο γνήσιος Χάρης Ακριτίδης και η εκρηκτική Σάσα Μπάστα απενοχοποιούν τη λαϊκή διασκέδαση

Κυριακή 25 Ιανουαρίου 2009

Το μέγεθος δεν μετράει
Ο γνήσιος Χάρης Ακριτίδης και η εκρηκτική Σάσα Μπάστα απενοχοποιούν τη λαϊκή διασκέδαση και καταργούν τα σύνορα μεταξύ πίστας και κοινού αλλά και ανάμεσα στις παρέες.


Κι είναι μόλις Δευτέρα Το μόνο τραγούδι που δεν ακούσαμε στο καθιερωμένο πια νυχτερινό hot spot ήταν το «Κρίση, με πιάνει κρίση». Γιατί, άλλωστε; Βράδυ Δευτέρας κι ενώ η παραλιακή είναι έρημη, τα τραπέζια στη μονοκατοικία του «Παραλία Live» είναι σχεδόν γεμάτα από κόσμο, τον οποίο βρήκαμε από νωρίς ανεβασμένο - και σε διάθεση αλλά και στις καρέκλες και τη μικρή πίστα.

Limit up κεφιού Δεν είναι μόνο ο φιλικός και cozy χώρος που σε προδιαθέτει να παρασυρθείς, αλλά και η αμεσότητα όλων των ονομάτων του σχήματος, τα οποία καλλιεργούν αυτή την ατμόσφαιρα γλεντιού. Σου κάνει εντύπωση ότι οι τραγουδιστές απευθύνονται προσωπικά στις παρέες και κάνουν παιχνίδι μαζί τους. Σίγουρα αυτή η επικοινωνία τους βοηθάει όλους - τους μεν να δένουν τη μία επιτυχία μετά την άλλη, τους δε να επιδίδονται σε ασταμάτητο χορό και λουλουδοπόλεμο.

Το σχήμα Ο Βορειοελλαδίτης Χάρης Ακριτίδης κουβαλάει την ποντιακή παράδοση, που αποτυπώνεται σε μια γνήσια λαϊκή φωνή. Από το δικό του «Σαββατόβραδο» και με ενδιάμεσες στάσεις σε τραγούδια του Καρρά και του Πλούταρχου, που του πηγαίνουν πολύ, είναι η καταλληλότερη φωνή για να εκτονωθούν σιγοντάροντας οι ερωτευμένοι και στη συνέχεια να ξεδώσουν με αυθεντικά λαϊκούς ρυθμούς πανηγυριού.

Πόλος έλξης του σχήματος είναι αναμφίβολα η Σάσα Μπάστα, για την οποία οι χαρακτηρισμοί «εκρηκτική» και «προκλητική» ακούγονται πια συνηθισμένοι. Τη μία κάνει τολμηρή εμφάνιση σαν Μαντόνα και την άλλη, με μακρύ πράσινο παγετέ φόρεμα, σαν γοργόνα, ενώ ταυτόχρονα σπρώχνει το κέφι στα άκρα με τραγούδια όπως τα «Σε θέλω, με θέλεις» και «Τι ρόλο παίζω στη ζωή σου;». Η υπόλοιπη ομάδα είναι επαρκής κι εξίσου ικανή να κάνει καταστάσεις: η Σίσσυ Σακκά, ο Κώστας Απέργης και ο Αλέξης Νείρος κινούνται με χαρακτηριστική άνεση σ' όλο το εύρος του λαϊκού.

Πάμε παραλία; Ούτε να φανταστούμε τον πανζουρλισμό του σαββατοκύριακου. Αν «φορέσετε» την πιο απροσποίητη διάθεσή σας, θα ενωθείτε σε μια μεγάλη παρέα, η οποία δεν χρειάζεται να πάρει καμία πόζα για να διασκεδάσει.

Νίκος Βουλαλάς
athinorama.gr

  © Blogger template Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP